Örökös tagjaink

Brhlik András    - † 1998

 

Hrabovszky Pál 1930- † 2001

A Kolbászklub alapításának tevékeny résztvevője, sajnos hamar eltávozott közülünk. Leszármazottai a klubbal a kapcsolatot fenntartják.

Uhrin Zoltánné 1949- † 2001

MARCSI a Kolbászklubot és a fesztiválokat nem sokat látogatta de háttértevékenységével,tűrőképességével hozzájárult a sikerekhez.

Brhlik Andrásné 1951- † 2006

PIROSKA mindenfajta bejelentés, kinevezés vagy megbízás nélkül egyesületünk egyik legkedvesebb alakja és fő szponzora volt. Elragadó, varázslatos és egyszerű személyisége miatt mindenki nagyon szerette. Humorát és pogácsájának ízét nem feledjük.

Viczián János 1934- † 2006

A Balassi Táncegyüttes kolbászbírójaként egyesületünk egyik meghatározó alakja volt. Vidám, színes egyénisége a városi, az országos és a határontúli rendezvényeken nagyon sokszor megmutatkozott. Előbb kolbászbíróként (1999), majd a kolbászbírói testület tagjaként, nagyon sokat tett a csabaiság, a szlovák népi kultúra, a Csabai Kolbászfesztivál és klubunk sikeres szerepléséért.

Krajcsó Pál 1923- † 2007

A Csabai Kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke. Egyik meghatározó személyisége volt a Békéscsabán  és környékén történő üzemi csabai kolbász készítésnek. Kisgyermek korától hajlott koráig nagyon sokat  tett a szakmáért, a VALÓDI CSABAI HÁZI KOLBÁSZ hírnevének megteremtéséért. A Csabai  Kolbászfesztiválon 2000-ben életmű díjat kapott.

Botta János 1940- † 2008

Klubunk jaminai csoportjának meghatározó embere volt. Szervezőkészségének és pozitív lényének  köszönhetően Tópart utcai házában hosszú évekig egy kis klubhelyiséget üzemeltetett. A  kolbászkészítés fortélyait is ismerte, az Ő általa füstölt kolbászokat sok közül is fel lehetett ismerni.

Prisztavok Mátyás 1945- † 2008

Macó egyedi, mással összetéveszthetetlen egyéniség volt. Az Ő munkája, barátsága és fáradozása révén vált Orbán Viktor pártelnök, majd később miniszterelnök a régi Kolbászfesztiválok sajtó és  közönség által keresett alakjává. Az általa nevelt vietnámi csüngőhasó nyereménydisznóval beírta magát a Kolbászfesztiválok történelemkönyvébe

Dózsa József 1950- † 2010

Örökmozgó, nyughatatlan személyiség volt. Vállalkozói vénája és az ezzel kapcsolatos ötletei,barátságos megnyilvánulásai vitték arra, hogy mindenkit rá tudott beszélni a Kolbászklub tombolahúzásainál a jegyvételre. Bohém, örökké mosolygó és tenni akaró alakját nem felejtjük.

Laurinyecz András 1935- † 2010 

Feleségével - Jutka nénivel - együtt a klub csütörtöki foglalkozásairól elmaradhatatlanok voltak. A  szlovák nyelvet is használó anekdotái a csabaiságról megmaradnak bennünk. Az Ő szavaival élve  "...gyerekek, ezek a klubkirándulások, és ezek az évek, nekünk nagyon sokat jelentettek!" Mindenki  számára példaértékű lehet, ahogy családját összefogta, és átadta nekik a kolbászkászítés tudományát, hagyományát. Jelenleg Vali leányuk az, aki méltóképpen őrzi és viszi tovább ezt a hagyományt, igazgatva klubunk mindennapos életét.

Halász Sándor 1930- † 2010

Ő olyan ember volt, mint ami a csabai kolbászból kimarad: a bors. Kicsi, kerek és erős. Emellett  utánozhatatlan humora, reméljük túl fog élni minket is. - "Gyerekek! A tombolán egy hajszárítót nyertem!"  - "Zolikám, ha majd elmeséled a sevnicai fellépésünket kérlek ne mondjad, hogy kottatartó voltam, hanem azt, hogy a zenei menedzser."

Cs. Uhrin Tibor 1936- † 2010


Fülöp Imre 1954- † 2010

 

Budiczky István 1946- † 2011

Pisti a klub tevékenységéhez később csatlakozó tagunk volt, de hamar pótolta a lemaradását határtalan aktivitásával, tenni akarásával hamar beírta magát a klub történetébe. Ha a klub támogatást kért, Ő volt az, aki elsőként jelentkezett. Fotói, videói révén rengeteg tartalmas emléket, eseményt örökített meg számunkra.

Bánszki Jánosné 1960- † 2015

Margó a 2000-es évek elején több éven át meghatározó személy volt különböző rendezvényeken pl: Böllérnapok Gyula. saját termékeit felajánlva népszerűsítette a "csabai kolbászt". Kedves egyénisége sok embert odacsalogatott a klubsátrához.

Cservenák Pál † 2015

Földvári András 1946- † 2016

Bandi mindig megtalálta hol tud besegíteni a munkákba, pl: oroszlán részt vállalt a Kolbászfesztiválon a disznóvágás bemutatók lebonyolításában. Videón örökítette a klub rendezvényeket.

Todola Zoltán 1947- † 2017

Zoli a Kolbászfesztiválon a kezdetektől a klub részére nagyon sok tombolát eladott, ennek bevételével az Egyesületet segítette. A klubban kisebb könnyű munkákat tudott elvégezni.

Elek Judit 1944- † 2018

Jutka a kezdetektől hatékonyan segítette a klub működését. Fontosnak tartotta a külföldi kapcsolattartást, Kolbászfesztiválokon a külföldi vendégek fogadását, segítette elő.

Mazán György 1945- † 2018

Gyuri alapító tagként mindvégig mozgatórugója volt a klubnak. Harmonika játékával számtalan belföldi és külföldi rendezvény sikerét, jó hangulatát segítette elő.

Mazán Árpád 1945- † 2019

Árpi tevékenyen részt vett a klub életben a " Balasisok" baráti társaságával jó hangulatot tudtak teremteni. Igyekezett továbbadni a kolbászgyártás tudományát az ifjú generációnak a gyerekgyúrásokon.

Aranyi Imre  1953- † 2019

Imre anyagilag, önzetlenül támogatta az Egyesületet, ezzel elősegítve egy- egy rendezvény, vagy külföldi utazás költségeit. Szinte alig múlt el, klubfoglalkozás, vagy rendezvény, melyen ne vett volna részt.

Viczján József 1947- † 2019

Józsi a hentes szakmájából kifolyólag értette a disznóvágás, és a kolbásztöltés fortélyait. Ezt a tudását a klubban és a Kolbászfesztiválon hasznosította.

Krivik András 1951- † 2019

Bandi azon dolgozott, hogy a kolbászkészítés tudományát átörökítse az ifjú korosztálynak. Már a kezdetektől képviselte a klubot a Kolbászfesztiválokon.

Mezősi András 1941- † 2019

Csocsesz segédkezett a Kolbászfesztiválra való ki és beköltözéseknél, szerette a igazi bulis rendezvényeket, jó hangulatot. Ha még élne, bizonyára hozzájárulását adná, sőt a meglévő fotókból ezt választaná, hogy egy ilyen képpel őrizzük emlékét.

Palotai Tibor

Tibi egy éremverőt gyártott az Egyesület részére, a klubsátorba látogató vendégeknek.

Turay Ferenc

Feri jelentős anyagi támogatással segítette a klubot. Jó kapcsolatai a klubnak nagy előnyt jelentett. Sok külföldi rendezvényen részt vett, képviselve Egyesületünket.

Zsíros Pál

Pali bácsi fontosnak tartotta a szlovákság megőrzését, ezért erősítette a szlovák kapcsolatokat is. rendszeresen képviselte Egyesületünket Pozsonyban. A Kolbászfesztiválokon a szárazkolbász versenyt készítette elő, illetve segítette.

Szemenyei Sándorné

Éva nagyon szeretett a klubba járni, főleg a kulturális rendezvényeket szerette. Emellett sokat segített a konyhán Kolbászfesztiválok alkalmával.

Varga János 1942-2020

János a Kolbászklub megalapítása után nem sokkal később lett a tagja, és belépése után aktívan tevékenykedett. Három cikluson keresztül elnökségi tagként képviselte a tagtársak érdekeit. Erősítette a külföldi és belföldi kapcsolatokat.Szinte minden taggyűlésnek Ő volt a levezető elnöke, melyet nagy hozzáértéssel végzett. Igazi közösségi ember volt. A "Legyen minden csabai gyereknek,saját készítésű csabai kolbásza" c. programban igyekezett áradni a gyerekeknek a kolbászkészítés fortélyait.

Varga Jánosné, Székelyhidi Gabriella 1947-2020

 

Gabi férje után nem sokkal lépett be a kolbászklubba, ahová szívesen járt, jól érezte magát ebben a közösségben. Klubrendezvényeken, külföldi, belső kirándulásokon rendszeresen eljártak.

 

Vissza