Wang doktor vastagkolbásszal

Immáron több, mint 300 taggal rendelkezik a Csabai Kolbászklub, és a civil szervezet soraiban külföldiek, külföldön élő magyarok is találhatók Amerikától Romániáig, Szlovákiától Németországig. Immáron az ázsiai vonal is megjelent, dr. Wang Yu Cai személyében, aki a Yin-Yang Egészségügyi Központ (magyar-kínai hagyományos orvoslás és gyógyszerészeti tudományos egyesület) elnökhelyettese.

— Békéscsabán, a Szent István téren van a rendelőm, a kolbászklub irodája mellett. Kis túlzással mondhatom azt is, hogy a kolbászillat átcsábított, és aláírtam a belépési nyilatkozatot.
Wang doktor 10 éve gyógyít és tanít Békéscsabán, többek között az akupunktúra és az akupresszúra a szakterülete. Belgyógyászati betegségektől a fej- és derékfájásig számtalan bajt orvosol hagyományos kínai gyógymódokkal. Azt mondja, kolbászt nyugodtan ehetünk, de ha lehetséges, fogyasszunk hozzá savanyú uborkát és káposztát, valamint fokhagymát.
— A csabai kolbász mellett a gulyásleves és a halászlé a kedvencem a magyar étkek közül — magyarázza. — Amit Magyarországon és Békéscsabán is megfigyeltem, az emberek ugyanúgy szeretik a hasukat, mint Kínában. Kolbászhoz hasonló készítmények egyébként nálunk is vannak, de más a fűszerezésük.

Ny. L.

 

Vissza