Hégely Sándor elmondta, megtisztelő számára, hogy a tagság rá voksolt, és az a célja, hogy továbbra is sikeresen működjön a kolbászklub.

Hégely Sándor, csabai kolbászklub, hégely sándor, 20160410
Hégely Sándor
A megválasztott elnök kitért arra, legfontosabb programpontja a csabai kolbász minőségének megőrzése, a hagyomány továbbadása, a fiatalok szélesebb körű bevonása a klub életébe. A klubtagok a csabai kolbász rangjához illő példát adnak és mutatnak, Hégely Sándor számít a munkájukra, mert közös szívügyük a csabai kolbász.

– Az elődeim, Uhrin Zoltán és dr. Ambrus Zoltán rengeteget tettek a klubért, a csabai kolbászért, a fesztivál népszerűsítéséért, és bevallom, voltak álmatlan éjszakáim, hogy az ő örökségüket megfelelően tudom-e továbbvinni – magyarázta az új elnök. –  Bár dr. Ambrus Zoltán úgy döntött, hogy hivatalosan nem működik közre az egyesület vezetésében, de természetesen számítok a háttérből a segítségére. Egyéb elfoglaltságaim miatt nem biztos, hogy annyi időt tudok tölteni a klub irányításával, mint amennyit kellene, de az elnökség biztosított arról, hogy mindenben segítenek.

Ha már elnökség, Szabó László, a jelöltállító és szavazatszedő bizottság elnöke elmondta,  a közgyűlés hattagú elnökséget választott. Tagjai: Korimné Laurinyecz Valéria, Lugosi Gyula, Varga János, Uhrin Sándor, Gaál Csaba és Bondár Árpád.

Hégely Sándor kitért arra, a Csabai Kolbászklub ajtaja mindenki előtt nyitva áll, jelentős civil szervezetként, közel 200 aktív taggal őrzik, ápolják a hagyományokat, és továbbadják a ,,kolbásztudást” a jövő nemzedékének.