Közösségi ösztönző és gazdaságfejlesztő programok megvalósítása” c. TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00330. azonosító számú projekt keretében zajló szakmai programokra. 

„ Helyi terméket előállítók képzése, szemléletformálása”

A rendezvény helyszíne: 5600 Békéscsaba, Lencsési út 138.

Szervező: Csabai Kolbászklub Egyesület

PROGRAM 2020. November 05-én:

17,00                Köszöntő

17,05 – 17,30  „Mire kell ügyelnem?

Adminisztrációs kötelezettségek az őstermelés indulásánál

Manczúr Zoltán, falugazdász

17,30 – 17,50   „Hogyan tudom növelni az értékesítéseimet?”

Marketing, kommunikáció

Szabó László

18,00 – 18,15   „Miért is csinálom?”

Helyi termelők bemutatkozása

Juhász György

18,15 – 18,30   „Miért is csinálom?”

Helyi termelők bemutatkozása

Juhász Ádám

PROGRAM 2020. November 12-én:

17,00                 Köszöntő

17,05 – 17,30   A Csabai kolbász története

Hogyan is készül, mi a története az Igazi csabai kolbásznak

Dr. Ambrus Zoltán

17,30 – 17,45   „Mire kell ügyelnem?”

Adminisztrációs kötelezettségek, adózás az őstermelésben

Korim Valéria

17,45 – 18,15   „Miért is csinálom?”

Sertésfajták, takarmányozás és a biogazdálkodás. A takarmányozás hatása a sertéshús minőségére

Jeszenszky Zsolt mg. mérnök

18,15 – 18,30   „Miért is csinálom?”

Helyi termelők bemutatkozása

Sípos László

PROGRAM 2020. November 19-én:

17,00                 Köszöntő

17,05 – 17,30   Miért is csinálom?”

A disznó perzselésének és bontásának jelentősége az otthoni feldolgozásban

Hrabovszki Zoltán

17,30 – 18,00   "A disznótor kellékei a múltban és a jelenben

Hocz István, műgyűjtő

18,00 – 18,25   „Hogyan tudom növelni az értékesítéseimet?”

Kommunikáció a közösségi médiában

Szabó László

18,25 – 18,40   „Mire kell ügyelnem?”

Adminisztrációs kötelezettségek, nyilvántartási szabályok az őstermelésben

Korim Valéria

18,40 – 19,15   „Miért is csinálom?”

Helyi termelők bemutatkozása

Pallér Sándor

PROGRAM 2020. November 26-án:

17,00                 Köszöntő

17,05 – 17,30   A Csabai kolbász készítésének technológiája

Összefüggések a klímaváltozás és a kolbász minősége között

Hanó Miklós, húsipari mérnök

17,30 – 18,00   A Csabai kolbász füstölésének titkai.

Hogyan tároljuk a Csabai Kolbászt napjainkban?

Hanó Miklós, húsipari mérnök

18,00 – 18,15   „Mire kell ügyelnem?”

Adminisztrációs kötelezettségek, új lehetőségek az őstermelésben 2021-től.

Korim Valéria

18,15 – 18,30   „Miért is csinálom?”

Helyi termelők bemutatkozása

Szaszák Ádám

18,30 – 18,45   „Miért is csinálom?”

Helyi termelők bemutatkozása

Knyihár Mihály

PROGRAM 2020. December 05-én:

08,00                    Köszöntő

08,10                     Újragondolt disznótor.

Csapatmunka gyakorlatban, a programban résztvevők és családtagjaik aktív részvételével, a perzseléstől a fehér asztalig.A sertés feldolgozása tematikusan, témakörökre bontva történik.

A kialakult vírushelyzet miatt a maximális létszám 40 fő, ezért kérjük érdeklődőinket, hogy jelentkezzenek be a korimkonyveles@korimkonyveles.hu e-mail címen, vagy a 30/590-5290-es telefonszámon.

A programokon való részvétel ingyenes.

 

 

Vissza