Közösségi ösztönző és gazdaságfejlesztő programok megvalósítása” c. TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00330. azonosító számú projekt keretében zajló szakmai programokra.
„ Helyi terméket előállítók képzése, szemléletformálása”
A rendezvény helyszíne: 5600 Békéscsaba, Lencsési út 138.
Szervező: Csabai Kolbászklub Egyesület
PROGRAM 2020. November 05-én:
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 „Mire kell ügyelnem?”
Adminisztrációs kötelezettségek az őstermelés indulásánál
Manczúr Zoltán, falugazdász
17,30 – 17,50 „Hogyan tudom növelni az értékesítéseimet?”
Marketing, kommunikáció
Szabó László
18,00 – 18,15 „Miért is csinálom?”
Helyi termelők bemutatkozása
Juhász György
18,15 – 18,30 „Miért is csinálom?”
Helyi termelők bemutatkozása
Juhász Ádám
PROGRAM 2020. November 12-én:
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 A Csabai kolbász története
Hogyan is készül, mi a története az Igazi csabai kolbásznak
Dr. Ambrus Zoltán
17,30 – 17,45 „Mire kell ügyelnem?”
Adminisztrációs kötelezettségek, adózás az őstermelésben
Korim Valéria
17,45 – 18,15 „Miért is csinálom?”
Sertésfajták, takarmányozás és a biogazdálkodás. A takarmányozás hatása a sertéshús minőségére
Jeszenszky Zsolt mg. mérnök
18,15 – 18,30 „Miért is csinálom?”
Helyi termelők bemutatkozása
Sípos László
PROGRAM 2020. November 19-én:
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 Miért is csinálom?”
A disznó perzselésének és bontásának jelentősége az otthoni feldolgozásban
Hrabovszki Zoltán
17,30 – 18,00 "A disznótor kellékei a múltban és a jelenben
Hocz István, műgyűjtő
18,00 – 18,25 „Hogyan tudom növelni az értékesítéseimet?”
Kommunikáció a közösségi médiában
Szabó László
18,25 – 18,40 „Mire kell ügyelnem?”
Adminisztrációs kötelezettségek, nyilvántartási szabályok az őstermelésben
Korim Valéria
18,40 – 19,15 „Miért is csinálom?”
Helyi termelők bemutatkozása
Pallér Sándor
PROGRAM 2020. November 26-án:
17,00 Köszöntő
17,05 – 17,30 A Csabai kolbász készítésének technológiája
Összefüggések a klímaváltozás és a kolbász minősége között
Hanó Miklós, húsipari mérnök
17,30 – 18,00 A Csabai kolbász füstölésének titkai.
Hogyan tároljuk a Csabai Kolbászt napjainkban?
Hanó Miklós, húsipari mérnök
18,00 – 18,15 „Mire kell ügyelnem?”
Adminisztrációs kötelezettségek, új lehetőségek az őstermelésben 2021-től.
Korim Valéria
18,15 – 18,30 „Miért is csinálom?”
Helyi termelők bemutatkozása
Szaszák Ádám
18,30 – 18,45 „Miért is csinálom?”
Helyi termelők bemutatkozása
Knyihár Mihály
PROGRAM 2020. December 05-én:
08,00 Köszöntő
08,10 Újragondolt disznótor.
Csapatmunka gyakorlatban, a programban résztvevők és családtagjaik aktív részvételével, a perzseléstől a fehér asztalig.A sertés feldolgozása tematikusan, témakörökre bontva történik.
A kialakult vírushelyzet miatt a maximális létszám 40 fő, ezért kérjük érdeklődőinket, hogy jelentkezzenek be a korimkonyveles@korimkonyveles.hu e-mail címen, vagy a 30/590-5290-es telefonszámon.
A programokon való részvétel ingyenes.